Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK
Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK 

Rosanna morris

Rosanna Morris er grafiker og illustratør med base i det sørvestlige England. Hun arbeider hovedsakelig med relieftrykk og skaper håndskårne originaltrykk som utforsker matsuverenitet, naturlig biologisk mangfold og menneskets tilknytning til jorda.

Håndverket

Rosanna har lenge vært opptatt av bærekraft, matsuverenitet og dyrking av mat. Mange av bildene hennes utforsker temaer som landbruk, hagebruk og naturen. Hun har tro på bruk av trykk som et medium for kommunikasjon og utforskning av ideer, og hun er alltid opptatt av å inspirere til endring med arbeidene sine

Rosanna  bruker naturlige og komposterbare materialer i alle sine trykk. Alt papir  er laget av naturlige fibre og hånd-revet med en strukturert overflate. Fargene hun bruker, er giftfrie og vaskes bort med vann.

Introduksjon

Rosanna har arbeidet med grafikk i mer enn 10 år. Hun ble først begeistret for relieftrykk som 18-åring da hun tok grunnfag på Bristol School of Art. I løpet av studietiden reiste hun til Paris, der hun så enorme hvetepastaer i relieff rundt om i byen. Da hun kom hjem, ville hun gjøre tegningene sine store, og begynte å skjære ut enorme tresnitt i naturlig størrelse av britisk jordbruk som hun klistret opp på forlatte vegger rundt om i byen.

Deretter studerte hun illustrasjon ved Camberwell School of Art, der hun utviklet sin egen unike stil, som fremkaller den tradisjonelle følelsen av britiske tresnitt innenfor den moderne illustrasjonens estetikk.

Hennes interesse for grafikk førte henne til Mexico, der hun besøkte ulike grafikerkollektiver. Det var mens hun lærte av grafikere i Oaxaca at hun fikk et dypere forhold til relieffmediet, og begynte å forstå potensialet for trykk som kommunikasjonsmiddel og samarbeidsprosess. I 2016 var Rosanna med på å grunnlegge Cato Press, der hun trykker, underviser og legger til rette for grasrotprosjekter og prosjekter i lokalsamfunnet.

Rosanna underviser også i grafikk og tegning ved ulike kunstskoler, blant annet Bristol Drawing School ved Royal West of England Academy og ved Spike Print.

 

Priser

Bilder på denne siden er tatt av Rosanna sin partner Konstantinos Noulis og Kasia Fiszer Photography.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Og få 10% på ditt første kjøp

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du våre retningslinjer for PERSONVERN og ønsker å motta personaliserte meldinger fra Kumba per e-post.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer