Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK
Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK 

Om kumba

Familiedrevet bedrift basert
på Nesodden

Vi ønsker å være med på forandringen som må til for en grønnere, samt inkluderende fremtid. Helst skulle vi kanskje ikke kjøpt noe nytt?! Men det er ikke alltid mulig. Derfor ønsker Kumba å være et etisk alternativ med produkter i naturlige og bærekraftige materialer, både nye og brukte.

Vårt sortiment består for det meste av håndlagde produkter, til både voksne og barn. Blant annet håndvevde tekstiler fra Sabahar og nydelige tøydukker fra Hayadolls. Butikken er i stadig utvikling og vi vil sakte men sikkert utvide sortimentet, med et fokus på hjemmet. Vi vil også om ikke lenge tilby et nøye utvalg av second-hand klær og leker, i naturlige materialer.

Vi kjøper våre produkter fra mindre bedrifter og håndverkere hovedsakelig i afrikanske land, men også fra lokale bedrifter som fremmer bærekraft og mangfold. For oss er den sosiale bærekraften minst like viktig som den miljømessige, og vi samarbeider kun med merkevarer som kan garantere verdige arbeidsforhold. 

Vi ønsker en bærekraftig utvikling mot en fremtid der ethvert menneske kan utfolde sitt individuelle potensial; hvor menneskeheten lever sammen i sosiale former som gjenspeiler menneskeverdet.

Gründeren

Gründeren bak Kumba er tobarnsmor Marie Lønnum Ndoye. Marie har lang erfaring med salg, som sjef for flere butikker i ulike bransjer. Nå har hun tatt steget videre og startet egen butikk, i håp om å være med å skape en positiv endring i måten vi handler og forbruker varer på. Bedriften er oppkalt etter hennes datter, og ble grunnlagt i 2022.

Historien begynte med et søk etter større utvalg av dukker med melaninrik hud som hennes barn kunne relatere til. Markedet i dag er lite representativt, og det lille utvalget som finnes er som regel i plastikk. Reisen endte opp i Addis Abeba hos Hayadolls. Tanken rundt å åpne en butikk for å bringe de fine dukkene til flere barn oppsto. 

Videre utviklet ideen seg til å inkludere andre leverandører av bærekraftige produkter i naturmaterialer. Samt et utvalg barneprodukter med fokus på mangfold, mangfold er viktig for alle barn, uavhengig av opphav eller hvordan vi ser ut.

I tillegg gleder Marie seg veldig til å ha et second-hand hjørne i butikken.

“Tanken er om du kjøper nytt skal det være av god kvalitet, produsert på en sosialt forsvarlig måte i naturlige materialer (gjerne håndlaget), men ellers kjøp brukt der du kan!” 

Marie V. L. Ndoye

Har du spørsmål eller tilbakemeldinger?

Kontakt oss gjerne på mail post@kumba.no

Ildsjeler med et engasjement for miljø eller inkludering/mangfold er et kjært tilslag til butikken. Er det deg, eller kjenner du noen som har produkter du mener er perfekte for oss? Send oss en mail da vel!

Abonner på vårt nyhetsbrev

Og få 10% på ditt første kjøp

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du våre retningslinjer for PERSONVERN og ønsker å motta personaliserte meldinger fra Kumba per e-post.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer