Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK
Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK 

QÄSA QÄSA

QÄSA QÄSA tilbyr gjennomtenkt designede produkter til hjemmet og gaver som gjør inntrykk. Produktene hyller den østafrikanske arven, historien og håndverket til produsentene.

Introduksjon

Med inspirasjon fra deres egen kulturarv la Aniqah og Naeema ut på en reise for å utforske det utrolige mangfoldet av håndverkere i Øst-Afrika. De er lidenskapelig opptatt av å oppdage tradisjonelt håndverk, og dette er inspirasjonen bak deres kolleksjon av gjennomtenkt designede hjemmeartikler og gaver. Hvert enkelt produkt er omhyggelig håndlaget for å hedre kreativiteten i de regionene de arbeider i, og for å hylle håndverket til produsentene sine. CÄSA CÄSA sine produkter egner seg spesielt godt som gaver og er perfekte for alle som setter pris på håndlaget håndverk. De legger stor vekt på deres etiske og sosiale ansvar, og fortsetter å utvikle og tilpasse seg for å sikre at de tar hensyn til fotavtrykket deres i alle beslutninger for å skape en positiv effekt.

QÄSA QÄSA kommer fra det amhariske (etiopiske) ordet som betyr 

inspirere | vekke | motivere

Håndverket

Inspirert av funksjonell design og Tanzanias former, smak og kultur har QÄSA QÄSA skapt en kolleksjon av trevarer til kjøkkenet og hjemmet ved hjelp av lokalt trevirke – Mninga og Afrikansk svartved.

Deres lille gruppe av Makonde-treskjærere holder til i Mtwara i det sørlige Tanzania. QÄSA QÄSA samarbeider direkte med dem fra idé til produksjon av designene deres. Hvert produkt er omhyggelig skåret ut av ett enkelt treverk og tar flere timer å lage. Først sager treskjæreren en trekloss til ønsket størrelse og lager deretter et grovt omriss ved å hakke bort overflødig tre. Utskjæringen skjer på frihånd med hammer, meisel og rasp, og til slutt slipes stykket for å gjøre det glatt og fremheve treets naturlige årer.

Makonde-stammen er kjent for sine ferdigheter i treskjæring, som har gått i arv i generasjoner fra far til sønn. Hvert enkelt stykke er en del av arven deres og bærer med seg en del av produsentens historie.

QÄSA QÄSA er opptatt av å bevare denne tradisjonen ved å tilby håndverkerne sine en plattform som gjør det mulig for dem å komme i kontakt med det globale markedet. QÄSA QÄSA tilbyr rettferdige lønninger og betror dem nyskapende design, opplæringsverksteder og muligheter til å forsørge seg selv, slik at de kan gi større bidrag til sitt eget lokalsamfunn.

Når du handler fra QÄSA QÄSA sin kolleksjon, støtter du håndverkernes dyktighet og lidenskap og bidrar til å holde gamle håndverksteknikker i live, samtidig som du skaper økonomisk og sosial verdi.

Gründerene

VÅRE PRINSIPPER OG HVORDAN VI JOBBER

Kunsthåndverkerne våre fastsetter selv prisen for arbeidet sitt.

Vi prioriterer håndverkernes velferd – vi betaler rettferdige lønninger og tar sikte på å skape en god syklus av muligheter for dem ved å gi dem fortsatt arbeid og en pålitelig inntekt.

Vi bruker naturlige materialer, og mange av produktene våre er laget av avklipte eller kasserte materialer som brukes på nytt i nye design.

Hvert trinn i produksjonen av produktene våre gjøres helt for hånd ved hjelp av tradisjonelle teknikker, hvorav mange har gått i arv gjennom generasjoner.

For hvert kjøp vi gjør, bidrar vi til skogrestaurering, biologisk mangfold og jordbrukspraksis i lokalsamfunn ved å plante trær sammen med International Tree Foundation.

Vi samler inn og gjenbruker emballasje i så stor grad som mulig for å redusere påvirkningen vår.

Vi lager for å beholde, og vi verdsetter kreativitet, kontakt og fellesskap.

 

Vi er omtalt i Financial Times, Guardian Gift Guide og V&A Museum shop, og vi heiser stolt flagget for håndverkerne våre.

 

Aniqah og Naeema

Abonner på vårt nyhetsbrev

Og få 10% på ditt første kjøp

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du våre retningslinjer for PERSONVERN og ønsker å motta personaliserte meldinger fra Kumba per e-post.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer