Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK
Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK 

Hayadolls

håndlaget i Etiopia

Hayadolls lager nydelige håndlagde waldorfdukker, dukker i naturmaterialer med pedagogisk verdi.

Hayadolls

Hayadolls består av de fire talentfulle kvinnene, Birhany, Amete, Alem og Huluayesh. De lager waldorfdukker i flere forskjellige varianter. Dukkene er laget med bomullsstoff, fylt med ull.

Bottlebrush craft center

Hayadolls har sammen med Sefisisters og Chuchura dannet kooperativet Bottlebrush Craft Center. Dette under paraplyen til Addis Guzo.
Kooperativet beskriver seg selv slik:

Vi er kvinner som lever med nedsatt funksjonsevne i Addis Abeba, og støtter hverandre og familiene våre gjennom vårt elskede håndverk. Alt vårt håndverk er håndlaget med naturlige materialer. Med hvert vakre unike stykke støtter du oss 100%”.

Addiz Guzo

Bottlebrush Craft Center støttes av Addis Guzo. Addis Guzo er en sveitsisk ideell organisasjon lokalisert i Addis Abeba, Etiopia som fremmer sosial og profesjonell integrering av mennesker som lever med nedsatte funksjonsevner gjennom mobilitetshjelp, rehabilitering, håndverkstrening og sport.

Les mer på deres hjemmeside Addis Guzo.

Alle kvinnene i Bottlebrush Craft Center har tidligere, over flere år fått opplæring i sine respektive håndverk ved Addis Guzo sitt senter i Addis Ababa.

Addiz Guzo tilrettelegger nå for kvinnene ved å tilby dem verkstedslokaler ved senteret, transport og veiledning i alle aspekter av entreprenørskap. På denne måten er det mulig for dem å drive virksomheten sin med suksess og dermed sikre en stabil inntekt. I dag selger de sine høykvalitetsprodukter på håndverksmarkeder og basarer i Addis Ababa, eller fra sine verksted.

100 % av inntektene fra salgene kvinnene gjør går direkte til dem, og bidrar til livsgrunnlaget for hele familien. 

Alle kvinnene i Bottle Brush Craft Center

waldorfdukke

Waldorfdukke (eller steinerdukke) er en dukke med opphav i steinerpedagogikk. Dukken er bevisst enkel for å oppmuntre barnet til å styrke sin forestillingsevne og kreativitet. For eksempel har dukken lite tydelige ansiktstrekk og et enkelt nøytralt ansiktsuttrykk. Dukken er laget i naturmaterialer og ben/armer er fleksible.

Dukkene varierer i form, etter hva som passer best til barnets utviklingsstadier. Fra en putedukke eller knute/lommetørklestil for en baby, en enkel dukke med store myke armer/ben og hår/lue for småbarn. For et eldre, mer selvstendig barn som kan skifte klær og stelle hår, introduseres større dukker med leddede armer/ben og evne til å sitte, med utskiftbare klær.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Og få 10% på ditt første kjøp

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du våre retningslinjer for PERSONVERN og ønsker å motta personaliserte meldinger fra Kumba per e-post.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer