Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK
Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK 

Fin Studio

Fin Studio, en verden der geometriske former, symboler og historier møter farger.

Introduksjon

Fin åpnet sine virtuelle dører for ikke lenge siden, i 2020. Skaperene bak er ekteparet Ozge og Anil. De ønsket et sted for Ozge sin egen design og håndlagde produkter, ting som hun liker å bruke, og ting som føles godt. Fin er ikke bare en nettbutikk, men også et kreativt studio i Hertford, England.

Det hele begynte med at Ozge ikke fant notatbøker som hun likte, så hun bestemte seg for å lage sine egne. Fins design har en fargerik, minimal og livlig struktur. Målet er enkelhet, brukervennlighet og bærekraft. Fin-produktene selges nå i mange flotte, uavhengige butikker i 80 forskjellige byer.

Håndverket

I dag tilbyr Fin et bredt utvalg av produkter. Alle er håndlaget med stor dyktighet og sans for detaljer i deres lille studio i Hertford.

De begynner med å designe, tegne, trykke, klippe og sy. Med andre ord har hvert eneste trinn i en Fin-notatbok som du har mottatt, gått gjennom deres hender!

Bærekraft hos Fin!

De bruker 100 g/m², resirkulerbart FSC-sertifisert og elfenbensfarget papir til innsiden av notatbøkene. Vi bruker også G.F. Smith-papir til omslaget på notatbøkene. (unntatt Nature Serien). Alt papir de bruker i produksjonen av notatbøker er FSC-sertifisert.

Emballasjen

All papp Fin bruker til emballasje og frakt, er laget av FSC-sertifisert papp eller resirkulert papir, og 90 % av sortimentet er produsert i Storbritannia av små produsenter. De bruker en 30 mm biologisk nedbrytbar og komposterbar cellopose som beskyttelse når de pakker notatbøkene.

Zero waste!

Fin prøver å evaluere hver eneste bit som blir til overs i produksjonsfasen. De bruker papirbitene som blir til overs fra papirkuttingen som emballasje-fyll når de sender sine produkter. De små notatbøkene deres “Little Things” blir til notatbøker ved å sette sammen og sy delene av de store notatbøkene etter at de er klippet ut.

 

“Vi støtter resirkulering fullt ut, og vi streber etter å bruke selv de minste delene når vi kan! Vi håper at du kan finne noe av din sjel i ethvert Fin-produkt og at du kan glede deg over det! “

Ozge og Anil

Gründeren

Maling har alltid vært en del av livet mitt siden barndommen. Prosessen som startet med et kurs på barneskolen, ble til kunstfag på videregående. På universitetet begynte jeg å jobbe som selvstendig næringsdrivende etter å ha tatt eksamen fra fakultetet for kunst/grafisk design. Etter å ha jobbet som art director i reklamebyråer en stund, innså jeg at jeg ikke trivdes i reklamebransjen og fortsatte å jobbe som frilansillustratør. 

Jeg har alltid hatt en entusiasme og lengsel etter å produsere noe, ikke bare på skjermen, men også med hendene. I 2020 tok jeg en livsendrende beslutning og flyttet til London. Tanken på å grunnlegge Fin har vært i tankene mine veldig lenge, og jeg startet offisielt Fin sommeren 2020. 

Det tok meg tid å forvandle illustrasjonene jeg laget til produkter, og det var en vanskelig prosess som startet med pandemien. Så hvorfor begynte jeg med å lage en notatbok? Jeg ble overrasket over at det bare var kø foran markedene (matbutikkene) og kortbutikkene under pandemien. Jeg var på utkikk etter en tegnebok til meg selv og kunne ikke finne en slik jeg ønsket meg, så jeg bestemte meg til slutt for å lage den selv. Jeg lagde notatabøker for første gang under er et kurs på universitetet. Jeg la ut en av notatbøkene jeg lagde å prøvde ut til meg selv på  Etsy, og Fins første bestilling kom fra Etsyuk i desember.

Fin-produktene selges nå i mange flotte, uavhengige butikker i 80 forskjellige byer. Jeg er alene på dette bildet, men min største støttespiller er faktisk Anil (som tar bildet).

I dette lille studioet i Nord-London designer jeg først, tegner, trykker, klipper og syr. Med andre ord går hvert trinn i en Fin-notatbok som du har mottatt, gjennom hendene mine.

Ozge

Historien om fin

Fin* (*engelsk).
Hvor kommer denne “finnen” fra?
Livspartneren min Anil, som har talent for det meste, er også windsurflærer. Første gang vi møttes, ville jeg selvfølgelig lære meg å surfe, og Anil begynte å lære meg brettseiling med stor tålmodighet. I begynnelsen lærte jeg å holde balansen og forstå hvor vinden kommer fra, og deretter å bruke en av brettets viktigste deler, “finnen”.

“Fin” betyr egentlig finnen på brettet, og i windsurfing betyr det den delen som styrer brettet. Den spiller en stor rolle når det gjelder å kontrollere brettet, gi det retning og holde balansen …

Nå kan vi til og med seile sammen på bølgene, det har gitt oss en god retning å gå i.

Da vi etablerte Fin Studio, ønsket vi først og fremst å være oppriktige. Vi ville møte mennesker som er på sin egen bølge, slik som oss, og utvikle oss sammen med dem. Og vi kom til å tenke på det vi har mest til felles: havet, bølgen og surfingen. Vi husker ikke hvem som først kom på Fin, hvem som kom på det, hvordan vi bestemte oss, men på en eller annen måte var det alltid i tankene våre.

Selv når vi drømte, tenkte vi på Fin, og endelig skjedde det, Fin ble til virkelighet i september 2020 etter 4-5 år med drømmer og 2 år med seriøs innsats! Vi håper at vi vil følge deg i historiene du velger, og at vi vil fortsette sammen… 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Og få 10% på ditt første kjøp

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du våre retningslinjer for PERSONVERN og ønsker å motta personaliserte meldinger fra Kumba per e-post.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer