Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK
Fri frakt på bestillinger over 1200 NOK 

Sabahar

Håndvevde etiopiske tekstiler

Sabahar er et etiopisk selskap som produserer unikt designede, håndlagde bomulls og silketekstiler. Produktene er i sin helhet produsert i Etiopia, håndlaget i alle ledd.

Sabahar har tre kjerneverdier som veileder dem.

Bærekraft

Sabahar støtter og trener håndverkere i å bruke sine eldgamle ferdigheter til moderne, friske designe. Ved å skape broen mellom håndverkeren og det globale markedet, gis det pålitelig inntekt for mange familier.

Innovasjon

Veving er et eldgammelt håndverk i Etiopia, men silke ble først introdusert til Etiopia for rundt 15 år siden. Sabahar tar i bruk tradisjonelle teknologier til nye fibre og produkter. De forblir lojale mot tradisjonen, samtidig som de tilpasser seg moderne smaker på verdensmarkedet.

Omsorg for hverandre

Sabahar sier: “Våre produkter er laget med omhu av mennesker vi bryr oss om”. 

De skaper positive arbeidsmuligheter i Etiopia, med vekt på sysselsetting for kvinner

Produksjonen

Inspirert av eldgamle vevetradisjoner i Etiopia, skaper Sabahar utsøkte håndlaget tekstiler til hjemmet ved å bruke lokalt hentet silke og bomull. 

Alle deres produkter er helt håndlaget – fra spinning av tråden til veving av stoffet. 

Sabahar bruker kun naturlige fibre for å lage sine vakre produkter. De har nå en rekke produkter i bomull, silke, lin og ull. Alt av bomull er fra Etiopia og det meste av silken de bruker er også etiopisk. Faktisk er Sabahar et av de eneste selskapene i verden som lager produkter med etiopisk silke. 

De etiopiske håndverkernes ferdigheter kombinert med moderne design, resulterer i å lage vakre håndlagde produkter. Dette fokuset på enkelheten og renheten til råvarene og prosessene gjør Sabahar i stand til å lage unike tekstiler med rikt tekstur. 

Se videoen under for å få et innblikk i hvordan Sabahar produserer sine tekstiler.

Sabahar bruker kun miljøvennlige fargestoffer og har et vannfiltreringssystem som minimere miljøpåvirkningen deres.

All silke er farget med naturlige farger. Mange hentet lokalt, som fra kaffe, meskelblomsten og cochenilleinnsektene.

Sabahar´s bomullsprodukter er farget ved bruk av AZO-frie, REACH-sertifiserte reaktive fargestoffer med lav innvirkning. De har nylig gått over til kaldtvannsfarger for å minimere miljøpåvirkningen deres. De bruker kjemiske fargestoffer fordi de kan vaskes i maskin.

Fair trade

Sabahar er medlem av World Fair Trade Organization.

Dette er hva det betyr i praksis: 

 • Sabahar gir bærekraftig inntekt til mer enn 120 personer. 
 • Deres ansatte tjener omtrent 250 % mer enn bransje-gjennomsnittet for arbeidet de gjør.
 • Ansatte har faste kontrakter og mottar fast lønn hver måned.
 • Arbeidsuken er på 37,5 timer (mot gjennomsnittlig, lovlig 48 timers arbeidsuke i Etiopia).
 • Ansatte mottar pensjon, betalt ferie, fødselspermisjon og medisinsk dekning.
 • Ansatte som er interessert i å gå på skolen får fri til det.
 • Alle ansatte deltar på regelmessig og omfattende opplæring og kapasitetsbygging.
 • Femti prosent av deres ansatte er kvinner og ca. 75 % av lederstillingene innehas av kvinner.
 • De bruker kun miljøvennlige fargestoffer og har et vannfiltreringssystem som arbeider for å minimere miljøpåvirkningen deres.
 • Verkstedet er luftig og lyst med god plass til de ansatte.
 • De fordeler en prosentandel av overskuddet til selskapet hvert år i bonuser.
 • De introduserer sine håndverkere til verdenskjente motedesignere, forretningsfolk og stylister slik at de kan lære hva som trengs for å lykkes på det globale markedet.

 

Vannfiltrering

Etter år med utprøving av ulike metoder for avløpsvannbehandling, er Sabahar klare til å lansere sitt nye system. I samarbeid med Water Witness International vil denne prosessen fjerne alle skadelige elementer fra fargevannet, og etterlate rent vann som de kan bruke til å vanne sin vakre hage i den tørre årstiden. Bildet under viser det første trinnet med å bringe vann fra fargeavdelingen til den første tanken, filtrere ut eventuelle fibre eller materialer på veien. Etter ytterligere 3 prosesser vil vannet være rent!

Kvalitet over kvantitet

Sabahar er stolt av sin etiske forretningspraksis, med målet om å sikre at småbønder, spinnere og vevere kan leve av å drive handel. 

Tradisjonelt håndverk, som spinning og veving, er ofte dårlig betalt i Etiopia.
Sabahar betaler en rettferdig lønn, gir medisinsk behandling til sine ansatte og en pensjon. De ekstra pengene du betaler for produktene skal sikre at hendene som lager dem også kan mate dem. 

Sabahar-produkter produseres også lokalt i små mengder, noe som gjør det dyrere å produsere enn massemarkedsførte materialer. Ingenting av materialet er laget på store maskiner – men er alt utført av mange forskjellige dyktige hender. Dette tar mer tid og energi å produsere.

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Og få 10% på ditt første kjøp

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev godtar du våre retningslinjer for PERSONVERN og ønsker å motta personaliserte meldinger fra Kumba per e-post.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg den beste opplevelsen. Les mer